Alte

Înainte / după: Clarificați zona de zi și relaționați-o cu bucătăria

Înainte / după: Clarificați zona de zi și relaționați-o cu bucătăria

Greu de imaginat că în spatele acestor volume generoase și bine gândite, s-a ascuns odată un apartament vechi și prost organizat, compus dintr-o bucătărie oarecum izolată, o baie foarte înghesuită, un coridor inutil și un dressing îngust. Cu o frumoasă variantă de gri și alb, acest apartament de 65m², revizuit și corectat de arhitectul Akram Ben Abderrazak și de decoratorul Philippe Carrillo din grupul Créateurs d’Intérieur, recreează o atmosferă contemporană cu mobilierul său de design, cu linii stricte. Descoperiri în imagini! zona: 65m² buget: 1600 € mp

Bucătărie prietenoasă bine gândită


înainte de: Degradată și uzată în timp, această bucătărie nu mai îndeplinește așteptările proprietarilor care doresc să clarifice spațiul de locuit și să o pună în legătură cu bucătăria.

după: În centrul machetei, bucătăria se încadrează acum în decor cu o nouă sofisticare, care este foarte plăcută de trăit. Prin bucătărie se deschide acum camera de zi printr-un arc dublu bine tăiat. Această intervenție a făcut posibilă scăparea de pe coridor și oferirea unei deschideri confortabile. Aranjamentul camerei, mult mai logic și fluid, este însoțit de o simplificare a decorului, favorizat în nuanțe de gri deschis, gri antracit și alb. Astfel apreciat, griul face ca bucătăria să strălucească cu o mie de lumini! Crearea unui tavan fals a făcut posibilă ascunderea conductelor și a conductelor de ventilație, care deveniseră invizibile. Un sfat interesant care, pe un tavan foarte deteriorat, face posibilă evitarea reluării tencuielilor și a observării fisurilor reapărând după câteva luni. În cele din urmă, întreaga provocare a acestei renovări a fost reducerea vârfului, tipic pentru camerele din curțile clădirilor de la începutul secolului. Eliminat, a permis crearea unui plan de lucru substanțial și a unui spațiu de locuit generos.

Reorganizați spațiile



înainte de: În acest apartament de la sfârșitul secolului al XIX-lea, distribuția a rămas cea a vechilor locuințe. O succesiune de camere aleatorii, inclusiv, printre altele, un coridor lung și întunecat, care duce la camere private și tehnice și o sufragerie mare - cameră de luat masa cu șemineu de epocă, scăldată în lumini.

după: Compartimentul a dispărut și arcadele tăiate, spațiul este fluidizat și camera ventilată. Această intervenție permite proprietarilor să admire camera de zi și frumosul său șemineu îmbrăcat în negru din bucătărie. La intrare, instalarea unui dulap cu fațade oglindă maximizează eficient această zonă, care este adesea slab optimizată. Parchetul, preluat în mod inteligent de către un tâmplar, a făcut posibilă umplerea golurilor lăsate de pereții despărțitori și a creat o delimitare inteligentă a spațiilor. Philippe Carillo și Akram Ben Abderrazak, designeri colectivi de interior