Util

Înainte / După: O terasă modernă și urbană în ton cu vremurile

Înainte / După: O terasă modernă și urbană în ton cu vremurile

Situat la primul etaj al unei clădiri pariziene din 1994, acest balcon lung în formă de L era lipsit de caracter și consecvență. Pentru a dezvolta acest spațiu, profitați la maxim și răspundeți la solicitările proprietarilor care doreau o scenografie la modă, echipa Balcoon, compusă din Thierry Halgand, fondatorul său, și Marie Michel, peisagistul DPLG, n nu a avut de ales decât să respecte constrângerile acestui loc lung și îngust, tipic clădirilor moderne. Obiectiv: amenajarea acestei terase prin crearea unui efect interior-exterior, cu o parte, un salon și o zonă de luat masa, tratată într-o atmosferă de grădină japoneză, iar pe de altă parte, un colț de relaxare care preia codurile grădinii franceze. Descoperire în imagini! zona: 31 mp buget: 29.000 euro (fără mobilier)

O terasă tipică clădirilor moderne


înainte de: Pe această terasă îngustă, fără lac, cu o superpoziție de balcoane orientate spre sud și vest, la adăpost de vânturile cele mai puternice, proprietarii au început să preia zona cu plante: fistic, phormium, arțar japonez, hortensie albă , abélia, céanothe, pieris, iasomie, eucherières, dogwood și photinia, aranjate în mod aleatoriu și dezordonat. Această configurație și alegerile estetice făcute de proprietari nu au permis totuși să profite de această încăpere, cu orientarea sa excepțională. Iubitori ai grădinii plantelor, a lui Bercy și a lui Albert Kahn, cuplul și-a dorit culoare și a visat atmosfere diferite, unde își puteau primi prietenii și se pot relaxa.

Atmosfera japoneză pentru acest salon și zona de luat masa


după:Pe teren, plăcile vechi decolorate erau comercializate pentru o punte de lemn compozită antracit. Astăzi, oferă o dimensiune modernă și urbană spațiului. Pentru a putea profita la maxim de zilele însorite, terasa de pe latura de est a fost transformată într-un salon și o zonă de luat masa cu influențe japoneze. Pentru a face acest lucru, echipa Balcoon a optat pentru crearea unui „râu de pietricele” traversat de treptele japoneze în ardezie, destinate izolării zonei de salon de zona de luat masa. De asemenea, a fost instalat un iaz cu plante acvatice. Udarea fiind inexistentă, Marie Michel și Thierry Halgand și-au imaginat o rețea de discuri automate foarte discrete. Astăzi, zona de luat masa este adăpostită de o pergolă metalică sublimă cu o acoperire din pânză impermeabilă. Acest lucru vă permite să vă protejați ideal de vânturile ușoare. Pe partea decorativă, s-a instalat un paravan de polietilenă decorat cu motive de plantă de alpinism, o secundă în tijă din fibră de sticlă și containere roșii, albe și negre, de diferite dimensiuni, pe balustradă. Acestea aduc o atingere asiatică și exotică în spațiu.

O zonă de relaxare inspirată de arta topiară


după: Instalat pe partea cealaltă, în fața dormitorului, colțul de relaxare preia acum codurile grădinii franceze. Atmosfera vegetală este clasică și inspirată de arta topiară. Covorașul și laurul sunt sculptate în maniera unei sculpturi, oferind astfel o perspectivă reală a peisajului. Aranjarea containerelor albe, roșii și negre organizează spațiul atât cât decorează. Au fost alese trei materiale: ciment din fibră gri antracit, care se îmbină perfect cu pământul, polietilena lăcuită roșie și albă, în contrast cu acesta și oțelul inox cu microforație; care sporește modernitatea și aduce claritate în spațiu. Pentru a ascunde vis-a-vis de trecători, au fost așezate trei vase cu coloane. Și, pentru a optimiza confidențialitatea, s-au instalat stick-uri. Astăzi ascund pereții despărțitori de sticlă.
Thierry Halgand și Marie Michel, Balcoon